logo alpc

Welkom op de website van

 

Aqua-fun Leisure & Pleasure Company, kortweg ALPC is een groothandel in zwembaden, zwembadchemie en –accessoires, opblaasbare spa’s, boten, campingartikelen als tenten, luchtbedden en slaapzakken en schaatsen.

Onze artikelen worden geproduceerd door fabrikanten die op hun gebied hun sporen zeker hebben verdiend.

gre logoGre is een Spaanse fabrikant met meer dan 50 jaar ervaring in de productie van stalenwand zwembaden en zwembadaccessoires en toonaangevend in de markt. Het is onderdeel van Fluidra groep (www.fluidra.com).  Fluidra is een internationaal bedrijf wat zich specialiseert in alles op het gebied van water. Van zwembaden tot waterontharders en irrigatie systemen. Belangrijke merken van Fluidra, naast Gre zijn Astral, Aquatron, Cepex en CTX. Producten worden in de eigen fabrieken geproduceerd. ALPC is al meer dan 15 jaar agent voor Gre in de Benelux. waarvoor ALPC al jaren het exclusieve recht voor Nederland en België heeft. Gre is marktleider in Europa en staat borg voor een keur aan stalen wand baden in vele afmetingen en prijsklassen en met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Naast de zwembaden heeft Gre een uitgekiend assortiment aan filters in verschillende uitvoeringen, stofzuigers, al dan niet volautomatisch, zomer- en winterkleden, trappen, douches, maar ook de eenvoudige thermometers, schepnetjes en borstels. Alle artikelen voldoen uiteraard aan de nieuwste Europese normen en zijn, mits gebruikt volgens de voorschriften en aanbevelingen, volkomen veilig.

 

logo besteayfactoryBestway is onze fabrikant voor (opblaasbare) sport- en vrije tijds artikelen. Deze fabrikant uit het verre Oosten staat voor innovatie en ontwikkeling, met een blik gericht op de toekomst. Productie vindt plaats in Jiangsu, Nantong en Shanghai. Ook het milieu staat hoog in het vaandel. Om een voorbeeld te geven; de fabriek in Jiangsu met een oppervlakte van meer dan 95.000 vierkante meter heeft zonnepanelen. Hierdoor wordt meer dan 5 megawatt aan elektriciteit geproduceerd, waardoor een substantiële reductie van CO2 wordt gerealiseerd. Doelstelling is om in 2020 25% minder CO2 emissie te hebben. Sinds 2015 zijn alle PVC producten vrij van ftalaat. De speerpunten van Bestway zijn: mensen motiveren tot beweging en sport door het plezier erin voorop te stellen. Iedereen moet daaraan mee kunnen doen. Uiteraard voldoen de artikelen aan alle daarvoor geldende eisen. In Europa is Bestway marktleider. Onderscheidend hierbij is de Europese inslag. Dit blijkt niet alleen door een hoofdkantoor in Europa (Milaan) maar ook design en ontwikkeling van nieuwe producten vindt plaats in deze modestad. Door in Italië de ontwerpen te laten maken is het product beter afgestemd op de Europese markt. Voor Bestway is Europa de belangrijkste afzetmarkt. Naast een prima prijs/ kwaliteitsverhouding heeft Bestway ook een uitgebreid programma aan marketing tools. Van een poster tot tv commercials.

Bestway produceert het standaard merk Bestway en heeft daarnaast een aantal sub merken:

  • H2OGO! en Coolerz is het merk voor de luxere inflatables.
  • Naast de “standaard” inflatables is er een zeer uitbreide collectie licentie producten als: Fisher-Price, Spider man, Hotweels, Star wars, Barbie, Disney Princess enz.
  • Lay-Z-spa staat voor het ruime assortiment opblaasbare spa`s, die aan de laatste wensen van de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) voldoen.
  • Pavillo voor een uitgebreid camping assortiment, van tent, luchtbed en slaapzak tot koelbox.
  • En als laatste Hydro-force voor de watersport: boten en SUP boards (Standing Up Paddling).

Nieuw is de productie van “drop stich” in eigen beheer. Dit product wordt o.a. gebruikt voor de productie van de SUP boards. Bestway is een van de eerste fabrikanten die dit produceert buiten Korea.

De intenties van Bestway komen tot uitdrukking in hun slogan: “inflate your fun“

Pool Power zwembadchemie wordt geproduceerd door Melspring. Melspring is onderdeel van Olmix (Frankrijk). Deze Nederlandse producent levert hoogwaardige producten die alle aan de strenge Nederlandse eisen voldoen en zo de veiligheid van de gebruikers waarborgen. In Europa gelden voor de verschillende landen eigen toelatingsnummers, zodat producten voor b.v. België of Duitsland niet in Nederland mogen worden verkocht. Binnen de EU wordt gewerkt aan een uniforme regelgeving wat betreft de biociden (chloorproducten en anti alg). Dit is een zeer complexe aangelegenheid en de verwachting is dat in 2020 deze regelgeving actief wordt. De nieuwe regelgeving zal vergelijkbaar zijn met de huidige Nederlandse. CTGB (College voor de Toelating van Gewas Beschermingsmiddelen) speelt hierin een belangrijke rol.

Historie

ALPC, toen nog Aqua-fun, is gestart in 2002 met de verkoop van zwembaden. Vandaar de gekozen naam, die verwijst naar watersport en –plezier. In eerste instantie in de retail, maar al snel werd het importeren van goederen zelf ter hand genomen, werd de verkoop aan particulieren gestopt en ging Aqua-fun als groothandel verder.

Het exclusieve agentschap van Gre, één van de grootste fabrikanten op het gebied van zwembaden in Europa, werd verworven en de zwembadchemie van Pool Power werd eveneens in het assortiment opgenomen. Ook artikelen als netjes, borstels e.d. kwamen erbij. Daarmee bood (en biedt nog steeds) Aqua-fun het complete assortiment voor de aanschaf en onderhoud van zwembaden.

Afkomstig uit de detailhandel, heeft ALPC een goed oog voor wat belangrijk is in een winkel om de klant goed en verantwoord te adviseren. Dat uit zich b.v. door kant-en-klare schappenplannen. Altijd afgestemd op en in samenspraak met de betreffende winkel, zodat er veel werk uit handen van de ondernemer wordt genomen. Maar ook door heel veel informatie te verstrekken, via het jaarlijks helemaal opnieuw samengestelde verkoopboek of uitgebreide info via onze website.

De afgelopen jaren werd het assortiment steeds meer uitgebreid. Al snel werden de z.g. inflatables, opblaasbare zwembaden, speelgoed en water gerelateerde artikelen opgenomen. Dat betekent dat bij Aqua-fun zwembaden in alle prijsklassen te verkrijgen zijn. Van een simpel kinderbadje van 15 cm diep, tot echte baden van 800x400 cm en 132 cm diep voor inbouw of opbouw.

Maar Aqua-fun ging verder. Boten, luchtbedden en ook schaatsen kwamen erbij. Altijd van goede kwaliteit en voor een betaalbare prijs. Onze leveranciers, of ze nu afkomstig zijn uit Nederland, Europa of uit het verre Oosten hebben oog voor mens en milieu en uiteraard voldoen al hun artikelen aan de daarvoor geldende normen en zijn ze volkomen veilig. Voor ons is dat een absolute eis.

In 2016 werd Aqua-fun agent voor Bestway. Deze fabrikant uit het verre Oosten is wereldwijd één van de marktleiders op het gebied van inflatables en Aqua-fun kreeg toegang tot hun totale assortiment. Daardoor konden ook een uitgebreid assortiment luchtbedden (voor thuis of op de camping), tenten, rugzakken en slaapzakken worden opgenomen.

Met de merken Gre, Bestway en Poolpower, is Aqua-fun de leverancier voor de (grootschalige) detailhandel en internet bedrijven. Het levert een compleet assortiment voor deze doelgroep “one stop shopping”. Of het nu gaat om container verkoop (FOB), levering aan magazijn of winkel, of om leveringen via dropshipment: ALPC is de juiste partner.

Kortom, alles op het gebied van ontspanning en sportief plezier heeft ALPC nu in huis. Daarom is gekozen voor een nieuwe naam, die de lading beter dekt: het bedrijf Aqua-fun staat immers voor veel meer dan watersport en –plezier. 

Vanaf 1 januari 2017 gaan we dus verder onder de naam: ALPC, de afkorting voor “Aqua-fun Leisure & Pleasure Company”. Aqua-fun wilden we graag behouden als herinnering aan onze “roots” en Leisure & Pleasure verwijst naar onze artikelen, die garant staan voor plezier in vrije tijd en ontspanning. Kijk voor meer informatie in onze catalogus of op onze website. Of neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

programma 2020