logo alpc

info camping

Waterdichtheid tenten

Onze tenten zijn voorzien van een coating en kennen diverse gradaties als het gaat om waterdichtheid. Afhankelijk van waarvoor de tent zal worden gebruikt, is deze waterdichtheid hoger of lager. Bent u op zoek naar een strandtentje of speeltentje voor de kinderen, dan zal duidelijk zijn dat de behoefte aan een echt waterdichte tent niet groot is. Wilt u er mee op vakantie, dan zijn de eisen geheel anders en wordt de waterdichtheid van belang.

De waterdichtheid van het materiaal wordt getest d.m.v. een waterkolom. Een waterkolom zegt iets over het aantal mm water wat een materiaal kan verdragen per m².  

Het materiaal wordt als volgt getest: Een kolom wordt gevuld met water en op het materiaal geplaatst. Stel dat er 5000 mm water in de buis zit en het materiaal houdt dit tegen, dan heeft het materiaal een waterkolom van 5000 mm. De meeste van onze tenten hebben een coating van Polyurethaan (het sterkste en meest slijtvast materiaal) en de waterdichtheid wordt dan aangegeven als PU 5000 mm.

Bij een waterdichtheid van PU 1500 mm is het materiaal echt waterdicht (Europese norm) en bestand tegen een normale regenbui. Na verloop van tijd slijt echter de coating en wilt u langdurig intensief gebruik van uw tent maken, dan is het beter om te kiezen voor een tent met een waterdichtheid van PU 2500 – 5000 mm.

De gradaties van onze tenten lopen uiteen van PU 600 t/m PU 5000 mm. Voor het gemak hebben we ze onderverdeeld in 4 klassen, zie onderstaand schema, zodat u eenvoudig kunt bepalen welke tent voor u geschikt is.

 

KlasseWaterkolom 
APU 2500-5000 mmCompleet waterdicht. Voor veelvuldig en langdurig gebruik.
BPU 1000-2500 mmWaterdicht (Europese norm: 1500 mm). Voorkom druk op de tent (bijvoorbeeld zitten of liggen tegen het doek).
CPU 0-1000 mmWaterafstotend.
DPA coatingWaterafstotend. 

Luchtbedden

De luchtbedden van Bestway zijn geschikt voor verschillende omstandigheden. Maar waar u ze ook gebruikt ze zijn altijd van hoge kwaliteit en zeer comfortabel. De luchtbedden zijn veelal voorzien van een geruwde flocked toplaag, welke fluweel zacht is en er voor zorgt dat uw dekens/ slaapzak niet weg kunnen glijden. De stevigheid van de luchtbedden wordt gecreëerd door de beams welke de onder- en de bovenkant van het matras met elkaar verbinden. Bestway biedt 3 verschillende soorten beams: de coil beam, de I-beam en de Y-beam. Elk type beam heeft zijn eigen unieke eigenschappen - waaronder comfort, duurzaamheid en betaalbaarheid. 

In onderstaande tabel vindt u meer informatie over de luchtbedden van Bestway. Klik hier om naar de pagina met home luchtbedden te gaan, klik hier om naar de pagina met camping luchtbedden te gaan. 

 

Coil beam constructie

Een cirkelvormige PVC verbinding. Deze verbinding zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het slaapoppervlak, wat zorgt voor stabiliteit en comfort. 

 

I-beam constructieEen recht stuk PVC verbind de boven- en onderkant, wat zorgt voor een I-vormige verbinding. Deze verbinding zorgt voor structurele stabiliteit en een comfortabel slaapoppervlak.
Y-beam contstructieTwee takken PVC aan een I-beam waardoor een Y-vorm ontstaat. Dit zorgt voor extra stabiliteit en ondersteuning.
AlwayzAire

Een uniek Dual Technology systeem. De gepatenteerde, geautomatiseerde PSI (Pounds per Square Inch) sensor, zorgt er voor dat het luchtbed automatisch kan worden opgeblazen tot drie verschillende, vooraf ingestelde, PSI-instellingen. De innovatieve technologie herkent een eventuele vermindering van de inwendige druk, waardoor de stille pomp direct aanslaat en het bed gelijk weer op pompt tot de gekozen instelling. U kunt heerlijk rustig slapen op een lucht bed dat 's nachts niet leegloopt - it will Alwayz have Air in it! De matrassen zijn ook voorzien van een automatische leegloop functie welke met één druk op de knop kan worden gestart. De pomp schakelt zichzelf uit zodra de interne PSI nul is.

Ingebouwde elektrische pompDeze pomp zorgt ervoor dat u uw luchtbed eenvoudig en snel op kunt blazen én leeg kunt laten lopen. Het matras is zonder enkele moeite binnen een paar minuten klaar voor gebruik.
Pomp op batterijenDoor gebruik te maken van de nieuwste technologie op het gebied van ingebouwde pompen op batterijen zorgt deze pomp ervoor dat u ook onderweg gebruik kunt maken van een elektrische pomp. De pomp werkt op 4 batterijen en blaast het matras binnen enkele minuten op. 
Ingebouwde voetpompLuchtbedden met ingebouwde voetpompen zijn ideaal voor onderweg. Een losse pomp is niet meer nodig, u blaast het luchtbed eenvoudig op met één voet. 
Comfort Cell technologieDoor gebruik te maken van de beste en nieuwste polyester materialen om de verschillende beam constructies te creëren, leveren de Bestway luchtbedden de comfortabele, ondersteunende slaap van een traditioneel matras. Waar standaard PVC banen uitrekken onder druk, zijn Bestway's comfort Cell's sterk, en behouden ze hun vorm en integriteit. De stijve vezels verbeteren de duurzaamheid en het comfort drastisch, voor een geweldige nachtrust.
Ingebouwde hoofdkussenDe ingebouwde hoofdkussen zorgen voor extra ondersteuning van uw nek en hoofd.
Foam topDeze luchtbedden zijn voorzien van memory foam. Het matras regeert op druk en warmte waardoor het zicht perfect naar uw lichaam vormt. Zodra de druk van het matras wordt verwijderd keert het zich terug naar zijn originele vorm.