logo alpc

 


 

Over ALPC

Aqua-fun Leisure & Pleasure Company, kortweg ALPC is een groothandel in zwembaden, zwembadchemie en –accessoires, opblaasbare spa’s, boten, tuinartikelen, campingartikelen als tenten, luchtbedden en slaapzakken en schaatsen.

Onze artikelen worden geproduceerd door fabrikanten die op hun gebied hun sporen zeker hebben verdiend.

ALPC, toen nog Aqua-fun, is gestart in 2002 met de verkoop van zwembaden. Vandaar de gekozen naam, die verwijst naar watersport en –plezier. In eerste instantie in de retail, maar al snel werd het importeren van goederen zelf ter hand genomen, werd de verkoop aan particulieren gestopt en ging Aqua-fun als groothandel verder.

Het exclusieve agentschap van Gre, één van de grootste fabrikanten op het gebied van zwembaden in Europa, werd verworven en de zwembadchemie van Pool Power werd eveneens in het assortiment opgenomen. Ook artikelen als netjes, borstels e.d. kwamen erbij. Daarmee bood (en biedt nog steeds) Aqua-fun het complete assortiment voor de aanschaf en onderhoud van zwembaden.
 
Afkomstig uit de detailhandel, heeft ALPC een goed oog voor wat belangrijk is in een winkel om de klant goed en verantwoord te adviseren. Dat uit zich b.v. door kant-en-klare schappenplannen. Altijd afgestemd op en in samenspraak met de betreffende winkel, zodat er veel werk uit handen van de ondernemer wordt genomen. Maar ook door heel veel informatie te verstrekken, via het jaarlijks helemaal opnieuw samengestelde verkoopboek of uitgebreide info via onze website.
 

De afgelopen jaren werd het assortiment steeds meer uitgebreid. Al snel werden de z.g. inflatables, opblaasbare zwembaden, speelgoed en water gerelateerde artikelen opgenomen. Dat betekent dat bij Aqua-fun zwembaden in alle prijsklassen te verkrijgen zijn. Van een simpel kinderbadje van 15 cm diep, tot echte baden van 800x400 cm en 132 cm diep voor inbouw of opbouw.

Maar Aqua-fun ging verder. Boten, luchtbedden en ook schaatsen kwamen erbij. Altijd van goede kwaliteit en voor een betaalbare prijs. Onze leveranciers, of ze nu afkomstig zijn uit Nederland, Europa of uit het Verre Oosten hebben oog voor mens en milieu en uiteraard voldoen al hun artikelen aan de daarvoor geldende normen en zijn ze volkomen veilig. Voor ons is dat een absolute eis.
 

In 2016 werd Aqua-fun agent voor Bestway. Deze fabrikant uit het Verre Oosten is wereldwijd één van de marktleiders op het gebied van inflatables en Aqua-fun kreeg toegang tot hun totale assortiment. Daardoor konden ook een uitgebreid assortiment luchtbedden (voor thuis of op de camping), tenten, rugzakken en slaapzakken worden opgenomen.

Met de merken Gre, Bestway en Pool Power, is Aqua-fun de leverancier voor de (grootschalige) detailhandel en internet bedrijven. Het levert een compleet assortiment voor deze doelgroep “one stop shopping”. Of het nu gaat om container verkoop (FOB), levering aan magazijn of winkel, of om leveringen via dropshipment: Aqua-fun is de juiste partner.

Kortom, alles op het gebied van ontspanning en sportief plezier heeft Aqua-fun nu in huis. Daarom is gekozen voor een nieuwe naam, die de lading beter dekt: het bedrijf Aqua-fun staat immers voor veel meer dan watersport en –plezier.

Vanaf 1 januari 2017 zijn we dus verder gegaan onder de naam: ALPC, de afkorting voor “Aqua-fun Leisure & Pleasure Company”. Aqua-fun wilden we graag behouden als herinnering aan onze “roots” en Leisure & Pleasure verwijst naar onze artikelen, die garant staan voor plezier in vrije tijd en ontspanning. Kijk voor meer informatie in onze catalogus of op onze website. Of neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.