logo alpc

Zwembad toebehoren

Voor bij het zwembad hebben wij een breed assortiment. Douches, trappen, tegels, pool trainers, speelgoed en meer. 

Wanneer u niet ingelogd bent ziet u onze complete catalogus, dit is een combinatie van direct bestelbaar en voorverkoop. Wilt u alleen zien wat u direct kunt bestellen? Log dan in. Zodra u ingelogd bent kunt u "Toon alleen voorraadproducten" selecteren.

 

Zwembad toebehoren

Onderhoudmethodes zwembad

Voor bij het zwembad hebben wij een breed assortiment. Douches, trappen, tegels, pool trainers, speelgoed en meer. 

Douches

Voor de zwembad douches hebben wij een breed assortiment, passend bij elke wens. De solardouches zijn er in ronde of vierkante vorm, in hout, aluminium of zwart, recht of gebogen en met verschillende tankinhoud. Allemaal hebben ze een luxe uitstraling en zijn ze eenvoudig aan te sluiten via een koppeling op uw tuinslang. Ze leveren koud en warm water. Daarnaast hebben we ook douches zonder tank. Deze kunnen bijvoorbeeld direct worden aangesloten worden op de tuinslang, worden bevestigd aan de zwembadtrap of aan een boom. Daarnaast hebben we een originele plateau douche in ons assortiment welke sproeit zodra u er op gaat staan.  

​Zomerkleden

Een zomerkleed is bedoeld als afdekking in de zomer. Het bestaat uit een soort noppenfolie wat op het water drijft. Een zomerkleed is dus altijd iets kleiner dan de afmetingen van het zwembad om overtollig water te kunnen afvoeren. Het is eenvoudig na het zwemmen aan te brengen. Met de noppen naar beneden houdt het de temperatuur van het water beter vast omdat verdamping wordt verminderd. Ook draagt het bij aan het minder vuil worden van het water, wat een gunstige invloed heeft op het gebruik van chemicaliën. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes: 180 micron voor de robuuste, uitmuntende versie voor de veeleisende gebruiker en de zeer voordelige solarcovers van 80 micron, die meestal voor de wat eenvoudiger zwembaden worden gebruikt. Uiteraard zijn de kleden in zeer veel verschillende afmetingen te verkrijgen. Voor elk zwembad een zomerkleed dus. Mocht u toch een afwijkende maat nodig hebben, dan is het altijd mogelijk om een bestaande maat bij te knippen. Dat heeft geen invloed op de werking ervan.

​Covers

Deze covers zijn speciaal voor de frame baden en zelfdragende zwembaden. Ze vallen over het zwembad heen en worden door middel van een koord vastgebonden. Ze zijn gemaakt van duurzaam materiaal en bevatten afvoergaten om overtollig water te lozen. Er zijn aparte covers voor de baden met opblaasrand en de frame pools. 

Winterkleden

De winterkleden, de naam zegt het al, zijn bedoeld voor zwembaden die overwinteren. Het is een afdekkleed wat over het bad wordt gelegd en met spanbanden bevestigd. Aanbevolen wordt om tijdens de winter een bal of iets dergelijks, op het water eronder te leggen, om doorzakken door regenwater te voorkomen. De dikte is 100g/m².

Ondertegels

Ter bescherming van de liner is het aan te bevelen om een laag aan te brengen tussen de (betonnen) ondergrond en de liner. Een praktisch en tevens isolerend artikel hiervoor is de groep ondertegels. Eenvoudig aan te brengen en door het handzame formaat geschikt voor elk zwembad. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: de gewone tegels in een blauwe kleur en in de maten 50x50 cm en 81x81 cm en de tegels met een bijzondere print, grijs in rastervorm en groen als een imitatie van gras. In dezelfde serie zijn ook tegels verkrijgbaar voor onder een spa. Deze worden als complete set geleverd, passend voor de opblaasbare spa’s.

​Warmtepompen

Een warmtepomp is de meest voordelige manier om het zwembad te verwarmen. Wij bieden een tweetal types aan: de Hot Splash in 2 uitvoeringen en de Sun Spring. Hot Splash is het wat eenvoudiger type en bedoeld voor de kleinere zwembaden. De lichtgewicht pomp is compact, te gebruiken bij temperaturen vanaf 15˚ C en gemakkelijk te installeren. Plug & Play, direct klaar voor gebruik. Sun Spring is meer geschikt voor de grotere en duurdere zwembaden. De maximale warmteafgifte is groter en de pomp werkt al vanaf een buitentemperatuur van 8˚ C. Kan dus gedurende veel langere tijd worden ingezet. Verder is de constructie van dit type verticaal, waardoor de koude lucht naar boven wordt uitgeblazen. Dat geeft betere rendementen, terwijl de pomp maar weinig ruimte in beslag neemt.

Solar Verwarming

Naast de warmtepompen kan het zwemwater ook worden verwarmd d.m.v. solarverwarming. Dit is een goedkope en milieuvriendelijke manier om uw zwembad te verwarmen. De zonnecollector matten worden aangesloten op uw filterpomp en de zon doet het werk. De temperatuur van het water is hierbij wel afhankelijk van de omgeving. Door de solarverwarming wordt het water verwarmd tot ongeveer 4º C boven de omgevingstemperatuur. Het aantal solarmatten is afhankelijk van de grootte van uw zwembad. Kleinere opzetbaden hebben net als grote inbouwbaden behoefte aan verwarming. Een solarset is zeer eenvoudig te installeren en kan direct aangesloten worden op uw circulatiepomp. Advies om te gebruiken in combinatie met de Bypass. Het oppervlak van de matten moet overeenkomen met tenminste 50% van de oppervlakte van het zwembad. 

Voordelen: 

  • Een goedkope en milieuvriendelijke manier om uw zwembad te verwarmen;
  • Eenvoudige installatie. Past op uw bestaande circulatiepomp; 
  • Gemakkelijk op te bergen na het seizoen;
  • Een effectieve manier om de temperatuur van uw badwater te verhogen;